Цветанов: Пловдив може да е пример за етническа толерантност на местния вот

​Информационният офис в града под тепетата ще даде възможност на хората да научат какво предлага ЕС и ЕП

ГЕРБ си поставя високи цели за предстоящите местни избори. Това обяви Цветан Цветанов, председател на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията, при откриването на Европейски информационен център на членовете на Европейския парламент от ГЕРБ/ЕНП в Пловдив, съобщи "Фокус".

По думите му на първо място ГЕРБ трябва да повтори успехите си в районите в Пловдив и общините в България, а Пловдив отново да е община с кмет Иван Тотев.

"За мен е много важно не само участието ни в местните избори, но първи тур да бъде успешен и да няма втори, защото администрацията на община Пловдив е много активна и колкото по-малко време губим за избори, толкова повече ще имаме възможност да направим политики за местните хора и Пловдив с всяка изминала година да се превръща в още по-хубав европейски град", каза още Цветанов.

Той подчерта, че винаги, когато в България има чуждестранни делегации, се правят и посещения в Пловдив. Само след няколко дни на посещение в страната ще пристигне делегация от Китай, която ще има възможността да посети града и да се срещне с кмета на Пловдив, каза още Цветан Цветанов. По думите му това е допълнителна възможност, както за инвестици, но и чужденците да разбират за духовността и историята на града.

"Пловдив може да е един добър пример за етническа толерантност, а не да си припомняме това, което имаме като политически сблъсък в парламента, където обидите са изключително неприятни за тези миролюбиви жители на населените места, където всеки един от тях живее и изповядва своята религия, каза още Цветанов. Според него, информационният офис ще даде възможност на пловдивската общественост да се информира допълнително за възможностите, които предлага ЕП и ЕС. Това ще е и една допълнителна връзка между Европейския парламент, Националния парламент и местна власт", каза още Цветанов.

По думите му, това са основните приоритети за развитие на регионите и просперитета на Пловдив. "Пловдив е важен стратегически град и с успешен кмет, евродепутати, като Андрей Ковачев и другите колеги, които са част от групата на ГЕРБ и ЕНП, ще можем да допринесем за развитието му", каза още Цветанов. По думите му с откриването на информационния офис се дава възможност на млади хора да идват тук и да виждат, каква е възможността за тяхната европейска перспектива.

Цветанов сподели, че в събота такъв информационен офис е открит и в Благоевград. "Може би ГЕРБ е единствената партия, която открива европейски офиси и прави съответните посетителски групи", каза още Цветанов.