Джамбазки: "Ислямска държава" е по-добре въоръжена от българската армия

Дали ще подкрепим кабинет на ГЕРБ и РБ зависи от това до колко ще бъдат припознати нашите идеи, заяви евродепутатът

"Дали ще подкрепим кабинет на ГЕРБ и РБ зависи от това до колко ще бъдат припознати нашите идеи. Продължаваме разговорите, но не за участие в правителството и за постове, а за програмата на правителството", заяви Ангел Джамбазки от ВМРО. 

Той нарече "недопустимо" поведението на председателя на ЕНП Жоузеф Дол. 

"Ние сме суверенна държава. Намесата на този човек е недопустима. Аз съм убеден, че Дол няма никаква представа какво е "Патриотичния фронт" или пък от нашата програма и не би трябвало да си позволява тази намеса. На него са му наговорили някакви неща и той си позволява да идва в България и да казва кой да е премиер, кой да участва в правителството", коментира Джамбазки.

"На хиляда километра от нас се води жестока война, в която "Ислямска държава" е по-добре въоръжена от българската армия. Може ли България да не се защитава", аргументира евродепутатът искането на ПФ по границата ни с Турция да бъдат позиционирани ракетни системи.

Според него, това искане, свързано единствено с отбранителната способност на страната и изпълнение на ангажиментите ни към НАТО, било прието от ГЕРБ, с един единствен аргумент против-че в момента липсват средства в бюджета.