​Беновска: Г-н Искров, возил ли сте се на самолета на Цветан Василев?

Какъв е нетния финансов ресурс и кои са големите вложители в КТБ - пита журналистката

Аз много бих искала да попитам: Къде е отговорността на този Франкенщайн, така аз наричам КТБ? Къде са били прокуратура и ДАНС, за да се стигне до това положение? Ако не получим отговори на този въпрос, ще превърнем Цветан Василев в изкупителна жертва. Това каза по Нова ТВ журналистката Илиана Беновска.

Тя беше категорична, че обществото има правото да знае още по какъв критерий или обществени поръчки тази банка се е сдобила с огромни финансови ресурси, какъв е нетният размер на тези 22% от парите на повечето държавни дружества, за които говорят експерти и икономисти, както и кои са големите вложители – държавни дружества, като общински и частни дружества, както и физически лица с крупни депозити в тази банка, заради които най-много страдат дребните вложители в КТБ.

Искров да не се прави на невинен и да не се оправдава с Гунев, че той едва ли не е виновен за кризата в КТБ. Той е принципал на БНБ и той трябва да даде обяснение защо е имало толкова високи лихви в тази банка, защо се е ползвала очевидно с протекциите на институциите. Смущаващо е, че когато го попитах: г-н Искров, возил ли сте се на самолета на Цветан Василев, той ми каза: не ми задавайте такива въпроси. Вие си направете изводи за какви отношения става дума, посочи още журналистката.

Беновска смята, че случващото се в КТБ и БНБ поставя пред обществото един много важен въпрос - има ли в България хора, които са кадърни да ни управляват?