Антон Кутев с прозрение: Историята с КТБ -това са последователни действия между Пеевски и Борисов

Гарантираните пари в КТБ са около 3,5 млрд; 2 има във фонда, а останалият 1,5 млрд може да бъде осигурен по различни начини,изчисли набързо  ефира на Нова телевизия соц.депутатът Антон Кутев.. Ако банката започне да работи, ако държавата си свърши работата и гарантира влоговете, може да не се стигне до теглене на сумите, оптимист е говорителят на Коалиция за България. Делян Пеевски се опита да събори Корпоративна търговска банка и той действаше в синхрон с Бойко Борисов. Това каза депутатът от БСП Антон Кутев.

Според него Пеевски стартирал кампания срещу банката, след което лидерът на ГЕРБ започнал да обяснява, че държавата се срива, трябва да се изтегли заем от 6 милиарда лева и тук трябва да дойде МВФ да ни спасява. Така двамата действали заедно в разклащане на системата. Лидерът на ГЕРБ бил готов да срине държавата, за да се върне на власт.

Антон Кутев заяви, че Борисов искал да направи грабеж с актуализацията на бюджета. Той се опитал „да отмъкне” 3 милиарда лева. По думите на Кутев, Борисов не си играел на дребно и работел само с милиарди.

Според него, абсурдно е правителство в оставка, каквото е това на Орешарски, да прави актуализация на бюджета.


Когато идват избори, се редят листи, обясни той. Сигурно ще бъда в тях. Кутев повтори отново, че Борисов искал да направи грабеж; искал, ако може да събори държавата, но отново да дойде на власт. Може да се мине без тези пари, съобщи той.

Историята с КТБ представляваше последователни действия между Пеевски и Борисов, съобщи още Кутев. Борисов ходеше по медиите и обясняваше как трябват 5-6 млрд и помощ от МВФ. Падна правителството и желанието на Борисов да дойде на власт мина всякакви граници, поясни той. Правителството беше наше, докато не падна, като падна вече не е наше. Не Чобанов, не Орешарски, брат ми да предложи да теглим 3 милиарда, нямаше да му позволя. Абсурдно е правителство в оставка да прави актуализация на бюджета. Когато става дума за огромни пари на данъкоплатците, ние сме отговорни, увери Кутев.